Sokol Dobrovíz - SK Kazín 5:1 (2:0)

Sestava: Kalivoda - Prokosch (86. Krupička M.), Krása, Kincl, Hlůže Z. - Šíma (66. Vosáhlo M.), Schwarzer, Karfík, Krupička J. - Hlůže J. (68. Kubát), Votava (79. Veselý)

Góly: Votava 4, Karfík

Rozhodčí: Lébl

Ve druhém jarním domácím zápase s SK Kazín jsme čekali na to, co s našimi hráči provede prohra v minulém kole na hřišti vedoucí Rudné. Některé vynucené změny v základní sestavě měly ukázat, jak na tom naše mužstvo je herně i psychicky. Od prvních minut to vypadalo, že zápas bude vyrovnaný a  že mužstvo hostů k nám nepřijelo jenom bránit. Už v sedmé minutě to zaskřípalo  v naší obraně a hosté nastřelili břevno. Po první čtvrthodině vzájemného oťukávání jsme kopali rohový kop, ze kterého D. Karfík trefil jen tyč hostující brány. Zdálo se, že  od této chvíle budeme mít více ze hry, ale naopak přišliy velké šance hostů.  V 18. minutě hosté zahrávali přímý kop a náš gólman vyrazil krásnou střelu směřující do levého horního rohu. Hned v další minutě následovala rychlá akce Kazína, kdy útočník naštěstí jen těsně netrefil naši bránu. Zanedlouho se podařila akce našich útočníků: J. Hlůže podržel balón ve vápně, našel nehlídaného J. Votavu a ten střelou k levé tyči  poslal náš tým  do vedení 1:0. Místo očekávaného uklidnění ze vstřeleného gólu, přišla za necelých 5 minut asi největší šance hostů: útočník Kazína se prosadil mezi našimi obránci a ocitl se tak sám před naším brankářem, který  včasným vyběhnutím zabránil vyrovnání.  Do konce prvního poločasu se už hrálo bez větších příležitostí na obou stranách. Už to vypadalo, že rozhodčí za hlasitého vymáhání diváků  pískne poločas a v tom přišla krásná akce D. Karfíka. Ten prošel po levé straně, nacentroval do malého vápna, J. Hlůže sice hlavou netrefil, ale míč přistál u kopaček J. Votavy a ten už neměl problém trefit prázdnou bránu, 2:0.  Vedli jsme o poločase sice o dvě branky, měli jsme více ze hry, ale na velké šance byli lepší hosté.

Do druhého poločasu jsme vstoupili lepší a aktivní hrou. Míč měli na svých kopačkách převážně naši hráči, ale bohužel  nepřesné přihrávky nás připravily o větší tlak před bránou soupeře. Po čtvrt hodině přišla naše nejhezčí kombinace, kdy se po několika rychlých  přihrávkách na pravé straně dostal k míči J. Votava a přesnou střelou k levé  tyči završil svůj hattrick na 3:0. V tu chvíli se už zdálo, že o našem vítězství nemůže být pochyb. Jenže v 64. minutě přišel ojedinělý  útok hostů ve druhém poločase  a k údivu všech bylo sníženo na 3:1. Naštěstí to naše hráče nijak nerozhodilo. 70. minuta přinesla definitivní uklidnění, kdy J. Votava zvýšil znovu na rozdíl třech branek, 4:1. Utkání se již dohrávalo v poklidu a o poslední změnu skóre se postaral kapitán D. Karfík, který v 88. minutě proměnil pokutový kop.  

Zápas pro nás skončil jasným vítězstvím, i když na počátku první půle to tak  nevypadalo. V úvodu utkání jsme měli možná trochu větší  štěstí, ale nakonec se  projevila naše herní kvalita a vyšší procento při  proměňování šancí. Musíme pochválit naše hráče za velmi dobré nasazení a chuť zvítězit. Škoda jen některých zbytečných ztrát míče  a to i při rozehrávce, které nám berou více klidu při hře.  Výkon a výsledek je dílem celého mužstva včetně střídajících hráčů. Jmenovitě bych chtěl pochválit s chutí střílejícího čtyřgólového Honzu Votavu a dobře hrajícího a diváky chváleného kapitána Davida Karfíka. Musíme jen doufat, že nám herní pohoda vydrží i do dalších zápasů.