Je to tady! Zimní příprava končí a začíná jarní část sezony 2009/2010. Přečtěte si trenérovo zhodnocení.

 

   Zimní příprava na mistrovská utkání se dá říci, že byla v celku vydařená. Absolvovali jsme zimní soustředění, trénovali jsme v domácím prostředí, jak na přírodním povrchu, tak na umělé trávě. Odehráli jsme čtyři přípravná utkání vesměs se silnějšími soupeři, kde ani výsledky z mého pohledu nebyly špatné.  

   Snažili jsme se mužstvo posílit před jarními boji a to se nám podařilo. Máme do obrany hráče Antonína Tyxu z Přední Kopaniny, do záložní řady jsme získali Pavla Freye ze Sibřiny a do útočné řady Petra Balouše z Písnice a prodloužili jsme hostování s Jaroslavem Mutlem. Navíc se nám uzdravil po dlouhodobém zranění obránce Ladislav Holoubek. Na druhou stranu mě velmi mrzí ztráta dvou zkušených hráčů. A to Roberta Hnata z pracovních důvodů a Tomáše Kubína, který má zraněné koleno. Bohužel se nám zranil i náhradní brankář Roman Kubeš, kterého jsme ale dokázali nahradit zkušeným Jiřím Fantou. 

   Takový velký problém osobně vidím v tom, že se nám stále nedaří skloubit pracovní zatížení hráčů s tréninkovou morálkou. Je jisté, že řada hráčů má problémy v zaměstnání s uvolňováním, i když trénujeme od šesti hodin, ale přesto v poslední době je účast na trénincích daleko lepší.

   Cíl pro jarní boje je jasný! Snažit se hrát co nejlépe, jít zápas od zápasu a hlavně aby předváděná hra potěšila oko diváka. Věřím tomu, že při herní disciplíně i ukázněnosti na hřišti, si myslím, že kádr je dostatečně silný k tomu, aby jarní boje prošel s co nejlepšími výsledky. Osobně si myslím, že i když máme sedmibodovou ztrátu, tak je možnost jít zápas od zápasu. Čekají nás těžké boje, ale v současné době jsem přesvědčen, že mužstvo je dobré a že udělá všechno pro to, aby výsledky byly co nejlepší.

 

 

   Josef Vacovský - trenér