Kazín - Dobrovíz 2:1 (1:1)

Sestava: Kalivoda – Šíma (5.´Karfík), Krása, Kolský, Prokosch (60.´Kubát) – Hlůže Z., Šafránek, Votava, Vosáhlo J. – Bouška, Hlůže J.

Branka: J.Vosáhlo

     K zápasu v Kazíně jsme odjížděli s jasným úkolem napravit zejména výsledkově zápas s Kosoří, v němž jsme sice tahali za kratší konec, ovšem s ohledem na sílu soupeře jsme na víc prostě neměli.

    Sestava byla ovlivněna zraněními, přesto jsme nebyli oslabeni tak, abychom nemohli pomýšlet na zisk minimálně bodu. Již v 5 min se však o střídání přihlásil J. Šíma, který si přivodil svalové zranění a tak trenéři nuceně střídali, když se na hřišti objevil pozdě přijevší D. Karfík. Pomalu jsme se ovšem dostávali do tempa a po sérii nepřesných kombinací jsme se v 25 min ujali vedení, když se před brankou objevil J. Vosáhlo a jeho tečovaná střela zapadla za záda domácího gólmana 0 - 1. Ve 33 min aktivní P. Bouška obral v souboji soupeřova stopera o míč, ten ovšem zahrál očividně rukou ve vápně, kdy změnil směr balonu…. Rozhodčí však vůbec nezareagoval… Poté jsme pustili otěže zápasu soupeři. Který se soustředil na rychlé protiútoky a nebezpečně z nich několikrát zahrozil… Ve 43 min zahrával Kazín trestný kop z půlky hřiště kolmou přihrávkou a po sérii našich obranných propadů soupeř odcentroval na zadní tyč a nikým neatakován srovnal na 1 – 1… Po rozehrání a následném faulu na nás se dostal k míči P. Krása a vybídl nádhernou přihrávkou ke skórování J. Votavu, ten však v jasné gólové příležitosti míč nezasáhl a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu….

    Co se ovšem dělo po příchodu na hřiště se snad nedá ani popsat… Naši místo sevření soupeře a vytváření si soustavného tlaku, vybízeli svými nepřesnostmi soupeře k rychlým brejkům, které však většinou velmi úspěšně řešil brankář M. Kalivoda… Zejména krajní obránci se předháněli v počtu přihrávek soupeři a v této činnosti jsme jasně dominovali… Co nám byla platná bojovnost, kdy jsme spoustu balónů statečně vydolovali, když jsme je soupeři svou laxní rozehrávkou nabízeli zpět… Je s podivem, že s týmem, který vloni hrál okresní přebor a byť sestoupil, herní kvalitu měl, nejsme schopni vyhrávat a přehrávat soupeře, kteří se dlouhodobě pohybují ve lll. třídě… K největším a nejpříkladnějším bojovníkům patří kapitán P. Krása a jeho zástupce T. Kolský, což je s ohledem na jejich věk a zraněními sužovaná těla úctyhodné, ovšem zbytek mužstva by se nad sebou měl velmi vážně zamyslet… Místo, aby se hráči zamysleli nad tím, proč a jak se sestoupilo, chybí mnohým z nich sebereflexe a tréninková píle a morálka, místo hledání chyb u sebe poukazují na jiné… Je jasné, že takto se nedá do Okresního přeboru vrátit nedá, ovšem s tímto, co předvádí A tým na hřišti se můžeme strachovat i o setrvání v této soutěži a to je na pováženou… Hráči mají v Dobrovízi vytvořeny veškeré podmínky k tomu, aby důstojně reprezentovali Dobrovíz, na starosti mají jen fotbal, tedy tréninky a zápasy, proto nechápu, proč se tomu nevěnují s dostatečnou pozorností… Psaní sms trenérům, jestli ten či onen má či nemá hrát, trucování a urážení se, když se z jakéhokoliv důvodu nedostanu na hřiště asi není tím správným postupem k tomu, abychom nejprve začali hrát pořádný fotbal a pak jistě přijdou i výsledky… Nevěřím totiž tomu, že bez poctivého tréninku můžeme pomýšlet na jinou metu, než je záchrana ve lll. třídě.