Libčice - Dobrovíz 1:1 (1:1)

Sestava:Kalivoda -Soukup, Krása, Kolský, Kučera -Vosáhlo J., Krupička J., Krupička L., Hlůže Z. - Hůže J. (78.min. Šíma), Bouška

Branka: 33.min. Bouška

Rozhodčí: Verner

Pro důležitý zápas v Libčicích jsme měli k dispozici jen 12 hráčů, a to ještě Soukup dorazil z hokejbalového zápasu v Hradci Králové na poslední chvíli. Bohužel po opakovaném zranění kolene musel "pověsit kopačky na hřebík" Roman Kubeš. Tímto mu děkujeme za odvedené služby našemu oddílu.

Samotný zápas začal velmi opatrně. Výborný brankář Kalivoda dirigoval obranu a ta nepustila v úvodu domácí do žádné výraznější šance. Našim středním záložníkům se však nedařilo přebírat si a pokrývat domácího kapitána, který výborně rozděloval míče svým spoluhráčům. Největší nebezpečí od domácích hrozilo po standartních situacích. A ta vedla i k prvnímu gólu. Centr ze strany prolétl naším pokutovým územím, jen za přihlížení našich hráčů se po 2 odrazech dostal na nohu domácího hráče a ten nekompromisně zakončil. Konečně jsme se však začínali osmělovat směrem dopředu i my. Zakončení bylo však velmi nepřesné, párkrát jsme překopli i ochrannou síť za brankou a způsobili domácím pořadatelům problémy s hledáním míčů. Ve 33.minutě jsme zaslouženě vyrovnali, když domácí gólman podběhl Bouškův střílený trestný kop ze strany a míč zapadnul přesně za tyč. Do poločasové přestávky jsme zahrozili ještě průnikem Boušky a přihrávkou před prázdnou branku, kterou však J.Hlůže přeběhl.

Druhý poločas probíhal ve stejném duchu. Přece jen však jsme lépe pokrývali domácího tvůrce hry. Zápas se přeléval ze strany na stranu, obě mužstva si uvědomovala, že inkasovaný gól by pravděpodobně utkání rozhodl a hrála velmi obezřetně v obraně. Domácí šanci zmařil dobře vyběhnutý Kalivoda, načež Kučera vykopl míč směřující do branky. Naše mužstvo se pokoušelo spíše o střelbu ze střední vzdálenosti, které chybělo trochu přesnosti či důrazu. V poslední minutě přeběhl náš nejlepší hráč J.Krupička přes půl hřiště s míčem na noze. Když obcházel posledního domácího obránce, ten ho srazil. Rozhodčí překvapivě ocenil faul jen žlutou kartou. Následný trestný kop domácí brankář vyškrábl.

Zaznamenali jsme tedy 3.remízu v řadě. Body přibývají pomalu, naštěstí je ubíráme i soupeřům. Čekáme na návrat hráčů, Kubínovi končí disciplinární trest 3.5., Ogurčák se vrátí ze zahraniční stáže 20.5., Kubát se již cítí lépe a věří, že se do konce května také zapojí. K závěru se blíží i hokejbalová sezóna, u Smoleňáka rozhodne, zda bude nominován na hokejové mistrovství světa.