Sestava: Kalivoda - Hlůže Z., Kolský, Karfík, Veselý - Kučera (46´Kubeš), Krupička Luk., Krása, Šíma - Hlůže J., Jaroš

Branky: Krupička Luk. 2x, Karfík (p.)

K poslednímu podzimnímu utkání na domácím hřišti jsme přivítali Hostivice, soupeře z horní poloviny tabulky a v případě našeho úspěchu bychom se za ně  posunuli o jediný bod.  V letošním ročníku je tabulka natolik vyrovnaná, že každé vítězství za 3 body posouvá mužstvo o několik míst vzhůru. Po minulém vítězném utkání v Horoměřicích  jsem si moc přáli  uhrát  opět 3 body a dostat se tak do klidnějšího středu tabulky.  Bohužel se nám letos ještě nikdy nepodařilo potvrdit  tříbodový úspěch z přechozího zápasu.

Do utkání jsme vstoupili dobře a hned v prvních minutách jsem si vytvořili několik zajímavých příležitostí, které vedly k  nadějným střelám. Hezké kombinace vyústily pouze v několik rohových kopů. V první čtvrthodině to vypadalo, že máme více ze hry a soupeře nepouštíme do žádných šancí. Avšak opět po slibném začátku udeřil první soupeř. Obrana se nechala na pravé straně obehrát jediným hráčem Hostivic, ten odcentroval na střed malého vápna a nikým nehlídaný volný hráč trefil napůl odkrytou branku M.Kalivody, 0:1. Tato chyba ovlivnila další průběh poločasu. Soupeř začal naše mužstvo rychleji napadat,  to vedlo ke špatné a nepřesné rozehrávce. Výjimkou byla až ve 28.minutě šance J. Kučery, který po střele z levé strany trefil gólmana hostů. Ke zlepšené hře jsme se vrátili až v závěru poločasu a to vyústilo  v naše vyrovnání.  Po několika krátkých přihrávkách jsme se  dostali až do vápna Hostivic  a po zákroku soupeřovy obrany na Lukáše Krupičku zazněla píšťalka rozhodčího. Penalta. Balon si na “puntík” nachystal kapitán D. Karfík a s přehledem vyrovnal. Snad se  konečně našel penaltový exekutor, když proměnil již druhý pokutový kop v řadě za sebou. Krátce po rozehrání se v poslední minutě poločasu naši dostali znovu  do útoku, ale P.Krása nastřelil pouze pravou tyč soupeřovy branky. Remíza byla pro obě mužstva spravedlivá a vše zůstávalo otevřeno.

Do druhého poločasu vystřídal J .Kučeru R. Kubeš.  Po přestávce   pro nás zápas nezačal vůbec dobře. Ve 47. minutě se opět pískala penalta,  tentokrát proti nám. Soupeř nezaváhal a my znovu prohrávali , 1:2.  To byla pro naše mužstvo rána. Hráči si přestali věřit, nevycházela nám rozehrávka a nebyli jsme schopni si řádně přihrát. V této chvíli byla hra nepřesná,  ale hráči bojovali. Mezi 64.-65. minutou si naše mužstvo vytvořilo několik slibných akcí, bohužel bez gólového efektu. V 70. minutě přišla asi největší šance, kdy po pravděpodobně  penaltovém zákroku na Lukáše Krupičku, nedokázal nikdo z našich dorazit míč za soupeřova gólmana. Naštěstí jsme v 74. minutě  znovu rychle zaútočili, přišel centr z levé strany a Lukáš Krupička uklidil balon do soupeřovy sítě. Vyrovnání bylo zasloužené. Během krátké chvíle se opět míč dostal před hostivickou branku, kde si ho zpracoval Lukáš Krupička a nekompromisně o břevno otočil výsledek  ve prospěch našich barev, 3:2. Vytoužené body za vítězství byly nadosah. V této chvíli vyzval trenér J. Rákos hráče k zabezpečení obrany. Během  dvou minut však  dva hráči soupeře rozložili naší obranu natolik, že jeden z nich pohodlně vyrovnal na 3:3. Škoda, že jsme si vedení neudrželi! V 80. minutě se nechal vyloučit soupeřův hráč č. 5 a dal nám ještě šanci využít početní převahy. Poslední rychlá akce přišla v 86. minutě, když šel sám na brankáře Lukáš Krupička, ale situaci řešil přihrávkou na J. Jaroše a tím odmítl nejen svůj hattrick, ale i naše vítězství. Moc ho to po zápase mrzelo. Po závěrečném hvizdu přišlo zklamání ze ztráty dvou bodů. Bohužel  nedokážeme na domácím hřišti udržet vedení  a zvítězit.

Na poslední kolo zajíždíme do vzdálených Krňan a až po tomto zápase můžeme hodnotil celou podzimní sezonu. Zbytečně ztracených bodů již bylo dost!   Se soupeřem, který letos nezískal ještě ani bod,  potřebujeme potvrdit roli favorita.  Hráči by si měli uvědomit, že  v případě úspěchu v závěrečném utkání podzimní části soutěže, budou získané body cenné  a umožní lehčí vstup do jarní sezóny. Pojďme si rozlučku před zimní pauzou nepokazit a bojovat třeba i srdíčkem!

 

Tomáš Benáčan