Sestava: Kalivoda – Vosáhlo J., Karfík, Kolský, Hlůže Z. – Šíma (59.min. Veselý), Krupička L., Krása, Kučera – Jaroš, Hlůže J.

Gól: 55.min. Jaroš

Rozhodčí: Kubíček - Rothbauer, Čermák

Zápas v Chotči potvrdil rčení: „Fotbal nemá logiku“. Srdce dobrovízských fanoušků plesala nad pěknou, kombinační hrou svých hráčů, aby nakonec krvácela nad ztrátou 3 důležitých bodů v tabulce.

Již v prvních 4 minutách jsme měli 3 vyložené šance. Nejprve Jaroš zakončil sám před brankářem ukvapeně vedle, Kučeru vychytal domácí brankář a J.Hlůže nastřelil břevno. V tu chvíli jsme si mysleli, nevadí, přijdou další šance a pár gólů dáme. Hráli jsme opravdu pěkně, střídali jsme kombinace krátkých, přesných narážeček s kolmicí za domácí obranu. Následovaly však jen další neproměněné šance, Karfík sám hlavou přestřelil z 5 metrů, Šímovu jedovatou střelu vytáhl domácí gólman na roh, Kučera si příliš předkopl balón a brankář byl u míče dřív, Krupičkovy střely byly tvrdé, pohotové, ale doprostřed branky. Domácí měli jen 2 šance po zaváhání naší obrany po standardní situaci. Kdyby byl po 1. poločase stav 2:11, nikdo by se asi nedivil. Navíc 2 domácí hráči od 20. minuty kulhali, ale museli ve hře pokračovat, protože domácí neměli nikoho na střídání.

Druhá půle začala nastřelenou tyčí domácích, pak však následoval festival našich neproměněných šancí. Až v 55.minutě se po kombinaci na levé straně uvolnil Jaroš a prostřelil brankáře. Pak jsme se však zbytečně začali hnát do útoku, místo zklidnění hry, podržení míče. Začali jsme hrát až moc líbivě, přihrávali jsme si patičkami, nebo zdlouhavě kombinovali před vápnem nebo se pouštěli do zbytečného kličkování. Během 2. poločasu jsme vyslali na domácí branku minimálně 20 střel, avšak střely těsně míjely domácí branku nebo zasáhl domácí gólman. Navíc rozhodčí odpustil domácím jasnou penaltu po faulu na Jaroše. Jako blesk z čistého nebe přišlo domácí vyrovnání v 83.minutě po rohovém kopu. Vrhli jsme všechny síly do útoku, abychom strhli vedení na svoji stranu, bohužel žádná další střela se neujala. Vrcholem našeho neúspěšného snažení byla 88.minuta, kdy jsme vyšachovali domácí obranu a J.Kučerovi zbývalo již jen dorazit míč z 1 metru do prázdné branky. Míč se mu však po kopačce svezl a skončil vedle. Následoval protiútok domácích, chyba středu naší obrany a gól. Hned po rozehrání rozhodčí zápas ukončil. Ani domácí nevěřili, že by mohli po takovém průběhu zápasu vyhrát, a tak se radovali, jako kdyby vyhráli mistrovství světa.

Naši hráči si musí uvědomit, že fotbal se nehraje pro parádičky, ale že je nutné hlavně bodovat. Snad si z tohoto zápasu vezmou ponaučení, protože nás čeká ještě 5 zápasů s týmy ze středu tabulky a musíme nutně maximálně bodovat a stoupat tabulkou vzhůru.