Sestava: Kalivoda - Hlůže Z., Kolský, Karfík, Soukup R. - Vosáhlo J., Krása, Vosáhlo M., Veselý - Hlůže J. (Kubeš), Jaroš

Branky: Vosáhlo 2x, Jaroš, Hlůže J., Soukup R.

K sobotnímu utkání jsme přistupovali s velkými obavami. Po dvou posledních nevydařených kolech s velkým počtem obdržených  branek a žádné vstřelené, tomu nemohlo být ani jinak. Navíc jsme hostili soupeře z Libčič, který proti loňskému ročníku začal letos velmi dobře, zatím neztratil ani bod a pohybuje se na čele tabulky. Našemu mužstvu  chyběli  hráči nastupující v předchozích zápasech v základní sestavě. Základní kádr musel být proto doplněn o některé nové a mladé hráče. Do zadních řad se vrátil T.Kolský a  to bylo na obraně znát. V útoku se poprvé přestavil J. Jaroš a bylo vidět, že pro náš tým bude velkým oživením.
Zápas začal z obou stran opatrně a hrálo se spíše ve středu hřiště. Na našem mužstvu bylo již od počátku znát, že změny v sestavě přinesly lepší herní projev a na hráčích bylo zřejmé, že si více věří a lépe kombinují. Po čtvrt hodině, kdy naši měli více ze hry, jsme na soupeře zatlačili a donutili udělat  chybu soupeřova gólmana. Míč vybojoval J.Hlůže, přihrál volnému J. Jarošovi, který nás pohodlně poslal do vedení 1:0. Náš nově složený útok se tak velmi brzo prosadil a  na celém mužstvu bylo znát, že ho  fotbal opět  baví. V tu chvíli jsme hráli  opravdu dobře. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli a náš brankář byl prakticky bez práce. Bohužel ve 28.minutě  přišel nepovedený odkop naší obrany, míč se dostal k volnému hráči soupeře na velké vápno a po několika kličkách a přesné střele  trefil od levé tyče naší síť. Byla to  první vážnější střela na naší branku. Vyrovnáno 1:1.  Tento moment mužstvo nijak nepoznamenal a  to dál předvádělo hezký a pohledný fotbal. Odměnu za bojovnou hru přinesla 44. minuta,kdy se prosadil i náš druhý útočník J.Hlůže  a před přestávkou nás posla do vedení 2:1.
Po změně stran se hrálo ve stejném tempu. Soupeř se snažil o vyrovnání, ale naši hráči i přes pár drobných chyb hráli spolehlivě. Šok přišel v 56. minutě, kdy po naší “malé domů”  brankář balon minul a soupeř se tak lacino dostal k vyrovnání 2:2. Tato situace dostala mužstvo Libčic znovu do hry  a během několika  málo minut nastřelili hosté břevno. To bylo pro nás štěstí a asi rozhodující moment ve vývoji zápasu. Následoval protiútok, ze kterého naši hráči předvedli nejhezčí akci zápasu. Běžela 60.minuta, když rozebrali obranu soupeře a ve velkém vápně se po několika přihrávkách dostal k míči M.Vosáhlo, který střelou sice trefil brankáře hostů ale míč se se štěstím dokutálel za brankovou čáru. 3:2. Velkou radost měli nejen samotní hráči ale i domácí diváci. Obě mužstva hrála tou dobou hezký fotbal a na  našich hráčích bylo vidět, že jim jde o hodně.  Další nepříznivý výsledek na domácím hřišti by nebyl dobrý! V 68. minutě přišel další rychlý útok  domácích.  Z levé  strany krásně nacentroval J. Jaroš a našel na malém vápně nikým nehlídaného R. Soukupa a ten přesnou hlavičkou k pravé tyči navýšil skóre na 4:2. Místo toho, aby se hra trochu uklidnila, hráli naši stále útočně.  Z toho vyústila v 73. minutě akce soupeře, který se dostal z levé strany k velkému vápnu a brzké vyběhnutí brankáře M.Kalvody vedlo  k laciné brance Libčic a snížení na 4:3. Škoda! Začali jsme se bát o výsledek a čas utíkal velmi pomalu. Nervozita přinesla několik zbytečných žlutých karet. Závěr utkání jsme si zkomplikovali sami a bylo na hráčích, jak se s tímto tlakem vyrovnají. Úplné uklidnění přinesla až 90.minuta, kdy po bleskovém útoku a střele z těžkého úhlu uzavřel skóre M.Vosáhlo na 5:3. Během několika minut rozhodčí zápas ukončil a mi se mohli začít radovat z cenného vítězství. 
Pokud budou hráči přistupovat k dalším zápasům jako dnes, nemusí se bát ani silnějších  soupeřů.
Závěrem bych rád  všem hráčům poděkoval za bojovnost a nasazení v celém utkání. Hezky se poslouchala chvála od vlastích fanoušků. Nemá cenu dnes hodnotit  jednotlivce, protože to byl kolektivní výkon  ale vyzdvihl bych nové hráče, kteří do mužstva zapadli a dokázali k dobrému výkonu strhnout i ostatní. Ještě chci poděkovat trenérům a vedení klubu za to, jak zareagovali na nepříznivou situaci po dvou   vysokých porážkách a přivedli do týmu mladé tváře. Doufejme, že to pomůže ke zklidnění celkové atmosféry.
 
Tomáš Benáčan