V sobotu odstartoval nový ročník okresního přeboru Praha - západ. Dobrovíz do něj vstoupila domácím vítězstvím nad Rapidem Psáry, jehož průběh si můžete přečíst v komentáři k tomuto zápasu. Po katastrofálním jaru 2013, kdy jsme na jaře uhráli pouhých 6 bodů, jsme se snažili kádr "A" mužstva posílit. 

Snahu jsme směřovali především "do vlastních řad". Jednalo se především o Martina Vosáhla, Lukáše Krupičku, Honzu Prokosche a také o Aleše Šafránka.

Bohužel z těchto hráčů bude dobrovízský dres v podzimní části 2013 oblékat pouze Martin Vosáhlo. Osobně jsem velice rád, že Martin v Dobrovízi je, jelikož se jedná o výborného fotbalistu a velkého bojovníka. O tom, že bude pro Dobrovíz klíčovým hráčem jsme se mohli již přesvědčit. Další hráči odehrají podzim v jiných dresech - Lukáš Krupička v divizním Kladně, Honza Prokosch na Kopanině a Aleš Šafránek se vrátil na "mělnicko". Přesto věřím, že tito hráči se v blízské budoucnosti v červenobílém dresu objeví....

Po ukončení hostování O.Bajara a M.Ouřady jsme uvítali návraty hráčů, kteří za Dobrovíz odkopali desítky až stovky zápasů. Láďa Holoubek, Tomáš Soukup, Miloš Krupička!, Vašek Hroník, ale i Martin Kadlec prokázali, že jim na Dobrovízi záleží a rozhodli se k návratu do řad "A" mužstva. Uvítali jsme i příchod Iva Hromádky  a věříme, že Jirka Kučera bude chodit na zápasy s pravidelností.

I v řadách výboru došlo k obměně. Po dlouhých letech se rozhodl z výboru Sokola Dobrovíz vystoupit Ladislav Krása. Tímto Láďovi děkujeme za vše co pro SD vykonal (a že toho bylo více než dost) a zároveň doufáme, že po krátkém odpočinku a nabrání sil svůj odchod přehodnotí. Jsem si ovšem jistý, že i nadále můžeme počítat s jeho podporou. Na místo Ladislava Krásy jsme oslovili Tomáše Benáčana, s kterým jsme se domluvili na (prozatimní) spolupráci, která doufejme vyústí v nového člena výboru SD.

I nadále Sokol Dobrovíz podporuje nejmladší, mladší a mladé fotbalisty. Dokonce i fotbalistky! Pro ročník 2013-2014 bude pod halvičkou Sokola Dobrovíz nastupovat (již tradičně) starší přípravka pod vedením Luboše Krupičky. Dále naši nejmladší, kteří si říkají Černé pumy. Ti nastupují pod vedením Tondy Ungra, Petra Biela a Pavla Kvasila. Fotbalistky vede Ilik Bureš.