Přestože v době, kdy píšu tyto řádky paní zima stále nehodlá ukončit své panování, přinejmenším fotbalové jaro se už neodvratně blíží. První kolo jarní části soutěže bylo sice odvoláno, ale tuto sobotu to vše již začne. Na našem hřišti přivítáme v prvním jarním mistrovském utkání soupeře z Jílového.

Čeká nás těžká polovina soutěže. U mužstva skončila „pražská skvadra“ – trenér V.Hladík a hráči Pichl, Frey, Šafr, Bláha a Vítek. Očekával jsem, že k tomu jednou dojde a tak pro mne osobně jediným překvapením bylo, že se tak stalo již letos. Hráčům, kteří v dresu Dobrovíze několik let bojovali a pomohli k postupu do okresního přeboru, bych chtěl poděkovat a popřát jim hodně dalších sportovních úspěchů.

Vyrovnat se s uvedenými skutečnostmi nebylo pro výbor fotbalového oddílu jednoduché, ale myslím, že se to z velké části podařilo.

Poměrně jednoduché bylo rozhodnutí o novém vedení A mužstva. Po dlouhých letech v pozici asistenta trenéra dostává příležitost jako hlavní trenér Jiří Rákos. Zkušenosti a seniorský nadhled do trenérského dua přináší jako asistent hlavního trenéra Václav Novák, zkušený, bývalý fotbalista Dobrovíze a hlavně - stejně jako Jirka Rákos - dobrovízský srdcař. Jsem totiž přesvědčen o tom, že vesnický fotbal nemůže být založen na penězích, ale na úzkém vztahu ke klubu – trenéři i hráči musí fotbalem žít a pro oddíl dýchat.

V hráčském kádru zůstávají všichni „domácí“ borci. Na jaře můžeme počítat se stoprocentní účastí Jirky Kučery, podařilo se udržet a perspektivně zajistit angažmá Davida Karfíka. Mám radost z toho, že se do mužstva po delší odmlce vrací Aleš Šafránek. Mužstvo dále posílí Ondřej Bajar z FC Přední Kopanina a Miroslav Ouřada z fotbalového oddílu Olovnice.

Jsem přesvědčen o tom, že kvalita mužstva se výrazně nezměnila a že je v silách obměněného kádru důstojně a v klidu dohrát rozehranou soutěž. Přeji trenérům a hráčům pevné nervy, potřebné štěstí a hlavně hodně sil a maximální nasazení, které povedou k úspěchu a k dosažení stanovených cílů.

L. Krása