Sestava: Kalivoda - Vosáhlo, Hlůže Z., Karfík, Onder - Bláha, Frey, Šafr (25.´ Hlůže J.), Maťaš (46.´ Kříž) - Pichl, Kubát (78.´ Krása)

Branky: Kříž, Pichl, Krása

Rozhodčí: Satoranský

 

Proti Měchenicím se jednalo o poslední domácí zápas, i proto jsme chtěli zvítězit. Mrzet nás může pouze velmi slabá návštěva, když na tento zápas si našla cestu pouze hrstka nejvěrnějších diváků…. Těm děkujeme za jejich podporu. Dali přednost dobrovízskému fotbalu před souběžně hrající se čtyřhrou vítězného Davis Cupu a toho si vážíme.

 

Dobrovíz na svého soupeře vlétla a během prvních 10ti minut si vytvořila dostatek příležitostí. Několik ošemetných situací jsme nezakončili k naší spokojenosti a tak se potvrdilo známé pravidlo „Nedáš, dostaneš“. Z ojedinělé standardky udeřilo před naší brankou a hosté se ujali vedení, které udrželi až do konce poločasu. Další nepříjemnost se přidala ve 25´minutě, kdy musel vystřídat Milan Šafr pro potíže s třísly. Ve středu zálohy tak hrála dvojice Jindra Hlůže a Pavel Frey. V dalších minutách prvního poločasu jsme sice měli územní převahu, ale do šancí jsme se již nedostávali.

 

Do druhého poločasu nastoupil od úvodní minuty Milan Kříž, který svou bojovností pozvedl výkon celého mužstva. V první tutovce sice ještě netrefil branku, ale jeho čas přišel. Po vyrovnání jsme se neustále tlačili před branku hostujícího brankáře a snažili se utkání zvrátit na naší stranu. Hra na tři útočníky nakonec přinesla kýžený efekt a 10 minut před koncem jsme se ujali vedení 2:1. V tu chvíli již všichni věřili ve vítězství. Ovšem z prvního protiútoku se hostům podařilo utkání srovnat. Na ukazateli času svítila 84´minuta! Dobrovízi opět nezbývalo nic jiného než se vrhnout do útoku a snažit se strhnout vedení na svou stranu. Finálovou tečku za tímto utkáním udělal střídající Pavel Krása, který dorazil střelu Franty Pichla za záda bezmocného brankáře Měchenic. V podstatě se vstřelenou brankou rozhodčí utkání ukončil.

 

V sobotu nás čeká poslední zápas podzimu, přeložené utkání proti Zvoli. K utkání pojedeme bez brankářské jedničky Mirka Kalivody, ale s vědomím, že jsme na podzim uhráli již 21 bodů, což stačí aktuálně na 5. místo v tabulce. Ve Zvoli můžeme jen překvapit…