Sestava: Kalivoda - Hlůže Z., Krása, Karfík, Soukup - Hlůže J. (60´Vosáhlo), Novák, Frey, Bláha - Vítek, Kubát

Branky: Frey, Vítek

Do utkání s nováčkem soutěže jsme nastoupili s výraznou posilou, Danem Novákem ve středu zálohy. Dan se do našich řad zařadil po angažmá v Králově Dvoře. Nyní všichni doufáme, že v Dobrovízi vydrží Dan co nejdéle a stane se lídrem nejen současného, ale i nově rodícího se mužstva.

Na druhou stranu do tohoto utkání nemohla zasáhnout řada dobrovízských hráčů: Kolský, Kučera, Kubín (trest po červených kartách), Šafr, Štechmiller (dovolená), Holoubek (zranění), Ogurčák (hokejbalový zápas), Kříž (pracovní povinnosti). Přesto jsme do zápasu nešli s pocitem nějakého oslabení a věřili v dobrý výsledek.

V prvním poločase se hrál svižný zápas. Především hostující útočníci nešetřili pohybem. Ačkoli si hosté vypracovali více nebezpečných situací před naší brankou, tak ke vstřelení vedoucí branky dovedla hosty až standardní situace. Zahraný rohový kop prodloužil hostující útočník před naší branku, kde trestuhodně zůstal osamocený hráč soupeře a neomylně zavěsil za bezmocného Kalivodu. Po obdržené brance jsme měli několik slibných střeleckých situací, ovšem všechny jsme řešili zbrkle a nepřesně. Zákonitý trest na sebe nedal čekat. Tvůrce hry soupeře si na velkém vápně pohrál s 2 obránci a střelou doprostřed branky zvýšil na 2:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám záhy snížit na 2:1. Hosté se ve druhém poločase dostávali na naší půlku hřiště jen sporadicky. Ovšem své výpady řešili s maximální efektivností, čímž zvýšili až na 4:1. Poté byl na našem hřišti k vidění festival neproměněných šancí, v hlavní roli dobrovízští kanonýři. V posledních 20ti minutách zápasu jsme si vytvořili minimálně 9 brankových příležitostí. Proměnili jsme pouze jedinou….

Snad začneme proměňovat příležitosti v nadcházejících utkáních s mužstvy ze spodku tabulky. Doufejme, že nám v příštích zápasech pomůže i Franta Pichl, který přehodnotil své rozhodnutí o konci kariéry. Pokud by své působení v dobrovízském dresu zvážil i Lukáš Krupička, tak nemám o budoucnost fotbalu v Dobrovízi strach…