Sestava: Kalivoda - Štechmiler, Krása, Karfík, Hlůže Z. - Hlůže J. (46´Kubín), Šafr, Frey, Kučera - Bláha (75´Kříž), Vítek (46´Kubát)

ČK: 40´Kučera, 80´Kubín

Rozhodčí: Chaloupka, Melnar, Cichra
Utkání na půdě neoblíbeného soupeře jsme nezvládli. Jak fotbalově, tak především mentálně. Ve vyrovnaném prvním poločase jsme si vypracovali několik slibných příležitostí a místy se koukalo na pohledné kombinace z obou stran.  

První i druhý poločas ovšem rozhodla především naše nedisciplinovanost. Soupeř se dostal do vedení po penaltovém zákroku, který se mnoha zúčastněným nezdál. Na obranu rozhodčího musíme uznat, že se pískají i nepenaltové zákroky v nejvyšší soutěži, tak proč by se neměla pískat penalta na útočníka, který padá (stejně jako Limberský) ještě před samotným zákrokem.... Sám "ošklivě" faulovaný útočník penaltu s přehledem proměnil. Přesto jsme věřili, že máme na zvrat v tomto utkání.... tato víra se ovšem začala hroutit s vyloučením Jirky Kučery. Nesportovní zákrok na Jirku Kučeru, z kterého si Jirka odnesl ukázkový monokl, zůstal nepotrestán. Ovšem potrestán byly následné protesty Jirky Kučery. Po žluté kartě rozhodčí neváhal ihned udělit i kartu červenou....

Druhý poločas v podstatě kopíroval poločas první. I v deseti jsme byli Horoměřicím vyrovnaným soupeřem, nicméně ojedinělý protiútok domácích ukončil naše naděje. 2:0. V závěru (stejně jako v prvním poločase Kučera) obdržel Tomáš Kubín žlutou kartu (78´) za zakopnutí míče po pozdě odpískaném autu a druhou žlutou kartu (čili i červenou) v 80´za úmyslný faul.

Co dodat. Chci jen ujistit, že zápas nám neprohrál rozhodčí (a všichni víme, že pískal mizerně). Na rozdíl od Sparty nebudeme ani podávat protest. Nemyslíme si, že by rozhodčí rozhodoval tendenčně. Zápas jsme si prohráli pouze my, hráči na hřišti. Už jen to, že obdržíme 6 žlutých karet za nesportovní chování je prostě neomluvitelné. Fotbal je kolektivní sport a to by si měl uvědomit každý z nás. Nejsme na hřišti jen za sebe, ale také za Sokol Dobrovíz. Osobně bych napsal místo slova také slovo především. Ovšem nemyslím si, že to musí být podmínkou. S tímto vědomím bychom měli nastupovat na hřiště a podle toho se na hřišti chovat!

Pavel Krása