Sestava: Kalivoda - Kolský, Krása, Karfík, Hlůže Z. - Vosáhlo (60´Kubín), Frey, Bláha, Hlůže J. (70´Štechmiler) - Kubát, Vítek

Branky: Kubát, Hlůže Z. 2x, Vítek

Rozhodčí: Lébl


První zápas sezóny 2012-2013 se nám výsledkově povedl, ale to nejde říci o předvedené hře. Rudná od počátku působila fotbalovějším dojmem, více kombinovala a vytvářela si nebezpečné situace, které ovšem nedokázala dotáhnout k přesnému zakončení. My jsme v prvním poločase nebezpeční nebyli. Vlastně i branka, kterou vstřelil v posledních zápasech skvěle hrající Jirka Kubát, nevznikla z šance, ale z přehledu zmiňovaného kanonýra, který přeloboval domácího brankáře. Do kabin jsme šli s poločasovým vedením 1:0.

Druhá půle začala penaltovým zákrokem hostujícího brankáře na Jirku Vítka. Penaltu s přehledem proměnil Zdeněk Hlůže. Ten kdo předpokládal, že se hra Dobrovíze zklidní a zpřesní, tak se mýlil. Naopak Rudná zápas nezabalila a do 70´minuty zápas srovnala. Nutno podotknout, že pod obě branky se podepsala naše obrana svou nedůsledností. V případě první branky nepokryla centrujícího i zakončujícího hráče, ve druhém případě neodpálila balón a po ztrátě míče následoval faul a trestný kop, který hostující střelec proměnil tvrdou ranou k tyči. 2:2. V tomto momentu se zápas lámal a právě v těchto chvílích nám pomohl střídající hráč Tomáš Kubín, který přidržel míč a hru zklidnil. Dá se říci, že zápas rozhodl obránce Rudné, který fauloval ve vápně a zařídil tak druhý pokutový kop pro Dobrovíz. K míči se opět postavil Zdeněk Hlůže a střelou k tyči zařídil vedení 3:2. Vzápětí jsme Jirkou Vítkem zvýšili na konečných 4:2. Od potupného "bůra" ochránil Rudnou rozhodčí Lébl, který hostům odpustil ještě jeden penaltový zákrok.

Na první kolo byla Rudná velice silným soupeřem, který prověřil naše možnosti. Jednalo se o souboj třetího a čtvrtého týmu minulého ročníku. Věřím, že oba týmy budou hrát o nejvyšší příčky i v probíhajícím ročníku. Vítězství je z tohoto pohledu velice cenné!!!