K utkání v Hostivici jsme zajížděli v očekávání tříbodového zisku, protože při vší úctě k soupeři, který má veliké potíže se záchranou, se naše ambice upínají směrem k čelu tabulky. Přestože byla sestava Hostivice podepřena několika hráči A teamu, nekladli tužší odpor a přes několik hezkých fotbalových momentů, jsme otěže zápasu drželi ve svých rukou. Zvláště poté, co již ve 12 minutě zaběhl za obranu opět výborný Kolařík a vstřelil hlavou úvodní branku střetnutí, která kopírovala jeho trefu ze zápasu proti Středoklukům  0 – 1 !. Je možná nějakou zvláštní chybou motivace nebo vlastním neumětelstvím, že nedokážeme soupeře knockoutovat dalšími údery a nehrajeme fotbal pro diváky, protože místo očekávaného koncertu Superstars přišel jen koncert orchestru nevalné úrovně.

   Triviálními chybami v rozehrávce, která byla mnohdy opravdu velmi laxní a bohorovná, jsme soupeře čas od času poslali do šance, které zejména v 16 a 19 minutě mohly končit gólem. Poté se naši opět vzpamatovali ve 21 min prvně naznačil své možnosti P. Balouš, který se však teprve připravoval ke svému představení, aby ve 37 min  převzal krásnou přihrávku J. Kubáta a uklidnil netrpělivé fans, kterých se opět sešlo na hřišti soupeře okolo 25 a prostřelil gólmana domácích  0 – 2 !!

    Do druhé půle jsme vstoupili střelou Z. Hlůže a naznačili, že bychom snad ještě chtěli navýšit score. V 50 min jsme velikou chybou v rozehrávce umožnili soupeři únik, který zachránil včasným vyběhnutím a vyražením J. Fanta, ovšem to se Jirka teprve chystal ke svému husarskému kousku, který předvedl v 73 min, kdy výkopem až za půlící kruh ideálně vyslal opět P. Balouše, který si pohrál s brankářem a střelou do prázdné branky uzavřel účet zápasu, který mohl ještě jednou v 85 min navýšit, ovšem k veliké lítosti asistenta J. Rákose svůj první hattrick v dobrovízských barvách netrefil, snad příště.

    Utkání až na vyjímky mnoho krásy nenabídlo, ovšem tři body se počítají a je dobře, že bodujeme i v zápasech, které nejsou herně úplně vydařené. Máme oproti jiným sezónám opravdu nabitý kádr a je vidět, že kterýkoliv hráč je schopen naskočit a odehrát si svou porci. Vím, že těžší boje teprve přijdou a tam se ukáže, zda má mužstvo charakter a může pomýšlet na mety, které si všichni přejeme docílit. Přejme si, abychom hráli hezký fotbal, ze který se nebudeme muset stydět a v Dobrovízi chodili fanoušci na fotbal rádi. T. Lučan

Sestava: Fanta – Hlůže, Kolařík, Kolský, Štechmiler – Pulchart, Šafránek, Frey, Votava – Kubát, Balouš

Branky: Balouš 2x, Kolařík

Střídání: Janák za Pulcharta

               Tyxa za Votavu

               Koukal za Šafránka

 Trenéři: Vacovský, Rákos