Tak jsme se konečně dočkali, zima snad již definitivně ustoupila jaru, hráči zchvácení ostrou zimní přípravou, znavení tisíci naběhaných kilometrů  se konečně dočkali  a mohli vyběhnout k prvnímu jarnímu mači, notabene k derby s mužstvem Středokluk, kterým jsme na podzim darovali bod za remízu 1 – 1. O motivaci tedy měli hoši postaráno, fanoušci byli natěšení, sluníčko svítilo, terén byl ideálně připraven, nic nebránilo v tom, abychom Středokluky „sfoukli „ jako svíčku.

   Do zápasu jsme vstoupili aktivně a od prvních okamžiků bylo vidět, že se chlapci chtějí revanšovat za nevydařené vystoupení v podzimním zápase a nic neponechají náhodě. Skutečně jsme si vytvořili tlak, který jsme zvyšovali postupnou kombinací, kdy zejména střed zálohy tvořený A. Šafránkem a P.Freyem v některých okamžicích ukazovali své možnosti a je jasné, že až se více sehrají, bude právě na nich stát ofenzivní hra. U Aleše to není žádné novum, tak snad se i nově přidší Pavel Frey sehraje a bude tolik vítanou posilou, v prvním zápase určitě naznačil své možnosti, popřejme mu proto mnoho fotbalových úspěchů na našem hřišti, stejně jako druhému nováčkovi v červenobílých barvách Dobrovíze Petru Baloušovi.

    Ale abych se vrátil k samotnému zápasu, naši v jeho průběhu hýřili aktivitou, byly vidět pohledné kombinace, do soubojů šli kluci velmi bojovně. Přesto jsme umírali na zoufalou koncovku, kdy našim útočným snahám bránil skvělý výkon hostujícího brankáře. A když už jsme jej překonali, stály v cestě tyče 4x a břevno 1x. Posledních dvacet minut se soupeř zmohl jen na bezhlavé odkopávání a my jsme se stejnou intenzitou vraceli míče zpět do soupeřova vápna, kde jsme ovšem z několika dobrých příležitostí  proměnit nedokázali. Když už se zdálo, že se rozejdeme smírně a ani tentokrát kýžené body nezískáme, přišel v 89 minutě rohový kop a po jeho rozehrání na dlouhou tyč, vyskočil Tomáš Kolařík a z místa odkud se nemýlí zajistil krásnou hlavičkou přes celou bránu výhru 1 - 0 !!!!

     Co se týče hodnocení zápasu z mého pohledu, tak si myslím, že nám pánové nabídli docela slušný fotbal, podepřený několika velmi dobrými individuálními výkony – T. Kolařík, T. Kolský, A. Šafránek, P. Frey. Ostatní se jim však vyrovnali minimálně bojovností. Na takovém výkonu lze jistě stavět a pokud se zlepší produktivita, přijdou i košatější výsledky než těsné, avšak velmi cenné vítězství 1 – 0. T. Lučan

Sestava: Kalivoda - Hlůže, Kolařík, Kolský, Štechmiler - Kubát, Šafránek, Frey, Votava - Mutl, Balouš

Branka: Kolařík

Střídání:  Holoubek za Mutla

              Pulchart za Balouše

              Souček za Kubáta