Do zápasu se Statenicemi jsme vstupovali s vědomím toho, že soupeři se v minulém kole podařilo deklasovat na svém hřišti Jíloviště 5 ku 1 a my jsme chtěli potvrdit výhru z Let. Ovšem tak snové zahájení si nedokázal představit opravdu ani největší optimista v dobrovízském kotli.

   Ve druhé minutě se prodral k zakončení Mutl a nezaváhal 1 - 0 ! Ve čtvrté se obranou soupeře prohnal Kolský a opět se nemýlil 2 - 0 !!  A aby nebylo zázrakům konce, po skvostné Kubínové nabídce se zmovu předvedl Mutl  3 - 0 !!! Soupeř se nezmohl na žádnou odpověď a v prvním poločase jsme na hřišti naprosto dominovali. Kombinační hrou ve středu hřiště, pohyb a kreativita , kterou nabízelo naše mužstvo ve všech řadách, zejména A. Šafránek se svou chutí do hry strhával ostatní, kteří se pouštěli i do jednodotekových kombinací, které lahodily oku fanoušků.

    Na konci první půle přišel okamžik, který ovlivnil dění ve druhém dějství. V rohu hřiště byl nešetrně sražen a nakopnut právě A. Šafránek, který již do druhé půle nenastoupil. Jeho náhrada, J. Votava však slibovala svou fotbalovostí  jistě důstojné zastoupení, kterého jsme se ovšem nedočkali. Nejenže Aleše zastoupit nedokázal, trápil se především sám se sebou a po 20 minutách marnosti jej trenér přesunul na kraj zálohy, který mu svědčí přece jen více. Je otázkou, proč se hráč Honzových kvalit nedokáže prosadit? J e v ideálním věku, o fotbalových kvalitách nemá cenu polemizovat, ovšem do hlavy nikomu nevidím, takže těžkou soudit. V každém případě má však určitě na víc, než předvádí a pevně věřím tomu, že se v tomto mužstvu najde a odevzdá konečně vše, co v něm je. A jak bylo třeba vidět v letním pohárovém utkání s P. Kopaninou, je v něm potenciál veliký, jen jej odhalit.

   Samozřejmě, že druhá půle nebyla jen o jednom hráči. Špatně, laxně a profesorsky hrálo celé mužstvo a jen neškodnost paralyzovaného soupeře zapříčinila, že jsme vítězství uhájili. Je mi jasné, že za stavu 4 - 0 se hraje jinak, než když na Vás tlačí skutečnost, že je třeba vsítit gól, ovšem proč nepobavit prokřehlé diváky po celých 90 minut hry, to je záhadou, na kterou by v Dobrovízi neodpověděl pravděpodobně ani Erich von Dänniken. Přesto hráčům děkuji za 1. poločas, který byl opravdu krásný a zvláště akce předcházející 4 brance v síti hostí byla opravdu výstavní. T. Lučan

Sestava: Kalivoda - Kolařík, Krása, Hlůže, Štechmiler - Kubát, Šafránek, Kubín, Kolský - Mutl, Kříž

Branky: Mutl 2x, Kolský, Šafránek

Střídání: 46. min. Votava za Šafránka

              63. min. Kozma za Kubáta

              74. min. Souček za Kubína