Sestava: Pavelka - Vosáhlo, Krása, Kolský, Štechmiler - Dias, Šafránek, Frey, Zbudil - Pichl, Mikeš

Střídání: 55.min. Kubát za Diase

Branky: Kubát, Zbudil, Pichl, Šafránek

Rozhodčí: Verner

    K předposlednímu utkání podzimní části sezóny jsme zajížděli na velmi špatné hřiště ve Velkých Přílepech, které je přímo strašákem pro kombinační hru, kterou jsme se prezentovali v minulém kole. Kromě terénu nepřálo fotbalu ani počasí a vítr o rychlosti 16 – 19 m/s znepříjemňoval život nejen fotbalistům, ale i divákům. V duchu této nepohody se odehrál  i první poločas, který byl relativně vyrovnaný a s ohledem na dvě téměř vyložené šance soupeře / 11 a  20 min/ se nebojím říci, že byl soupeř malinko lepší, což je vzhledem ke kvalitě našeho kádru i postavení v tabulce dost tristní zjištění.

   Jako noc a den jsme ovšem začali druhý poločas. Přestože se s uklidněním větrných poryvů snesl na trávník vydatný déšť, pravděpodobně související s přechodem zvlněné tlakové fronty přes naše území, začali naši konečně dohrávat a vyhrávat souboje a s příchodem velmi aktivního J. Kubáta přišel i kýžený gól, kterým protrhl svůj střelecký půst. Zleva mu nádherně naservíroval míč A. Mikeš a pro Jiřího nebyl problém přesně zamířit 0 – 1 ! Za dvě minuty téměř totožně asistoval Tonda Mikeš a R. Zbudil se také nespletl 0 – 2 !! V 60 min. měl další loženku F. Pichl, ale těsně minul branku. Jedinou opravdovou šanci zaznamenal soupeř v minutě 63, kdy po závaru před naší svatyní vše definitivně uhasil rasantním zákrokem až gólman Pavelka. V 75 min se urodila nejkrásnější  gólová akce podzimu, kdy P. Frey poslal do úniku dlouhým míčem A. Šafránka a ten vyzval ke skórování F. Pichla, který si připsal další zásah na svou pažbu 0 – 3 !!!  Za další 4 minuty jsme byli svědky nádherné individuální akce A. Šafránka, který vybojoval před půlící čarou balon a po 46 m sprintu elegantně obelstil i brankáře domácích  0 – 4 !!!!  Diváci pak ještě žádali „ bůra „, kterého jim ovšem po dalším sólu na gólmana nedaroval P. Frey.

      Co dodat závěrem? Vítězství bylo jednoznačné, spravedlivé a bylo dílem kolektivního pojetí, bojovnosti a nebojácnosti. Je mi jasné, že kluci jako leader soutěže jsou pod určitým tlakem a zatím na něj odpovídají výsledky velmi dobře. Tlak se samozřejmě bude i nadále zvyšovat, ale pokud prokáží všichni naši fotbalisté srdce bojovníků, tak věřím, že se podaří držet odstup od pronásledovníků v tabulce. Je velmi příjemné, že nám kluci mimo těch základních atributů jakými jsou bojovnost, nasazení a rychlost, nabízejí i fotbal, na nějž se dá koukat a na který se jistě přijdou podívat i diváci. T. Lučan