Sestava: Kalivoda - Holoubek, Krása, Kolský, Štechmiler - Hlůže J., Šafránek, Frey, Vosáhlo - Pichl Mikeš

Střídání: Kubát za Hlůžeho J.

Branky: Mikeš 3x, Pichl 2x, Frey

 Kdo čekal od posvícenského utkání nástup jako od řezáče, ten se hrubě přepočítal. Od úvodních minut jsme byli svědky fotbalu, jakým jsme "udivovali" fanoušky v minulém kole v Letech, tedy upracovaným výkonem, ze kterého bolely oči. Tímto pohledem nás hráči vydrželi trápit až do 32 minuty zápasu, kdy vlétl do vápna A. Šafránek a soupeřův obránce jej zfauloval, z nařízené penalty se F. Pichl nemýlil, ačkoliv s notnou pomocí Štěstěny.1 - 0 !

 Když jsme zvolna přebírali otěže zápasu, vyrobil v posledních kolech lehce nervózní golman M. Kalivoda chybu a za ni jsme nemilosrdně zaplatili 1 - 1 !! Hned vzápětí se dostal ke slovu opět A. Šafránek, který se dostal k odraženému míči po rohu, ovšem golman hostí byl ve střehu. Ve 40 minutě ovšem kapituloval. F. Pichl pronikl do vápna ze strany a vybídl ke skórování svého souputníka A. Mikeše, který nás poslal do vedení 2 - 1 !! Minutu poté se dostal ke střele J. Hlůže, ale golman opět vytěsnil. Ve 43 to ale opět zahořelo v soupeřově obraně a skvělou kombinační akci po asistenci F. Pichla zakončil P. Frey.

 Do druhé půle nastoupil soupeř s odhodláním něco udělat s výsledkem, vždyť na podzim ještě neokusil hořkost porážky, ovšem naši byli tentokrát proti. Tuto pasáž odehráli chlapci v kvapíkovém rytmu a nenechali roztoužené obecenstvo na pochybách, kdo je na hřišti pánem. Takže telegraficky, ve 48 min J. Hlůže nahrává A. Mikešovi 4 - 1 !!!! Pak se osmělil i aktivní Jindřich a v 51 vystřelil těsně nad. Poté přišla tzv. Pichlova pasáž, kdy mezi 54 - 70 minutou 4 x pronikal až před golmana hostí, přesto se nepodařilo zakončit. Jeho chvilka přišla až 72 min, kdy po faula na J. Kubáta opět proměnil desítku, tentokrát už bezpečně 5 - 1 !!!!! Poté se probudil i A. Mikeš a snad motivovaný sázkou s asistentem J. Rákosem začal pokoušet hattrick. Po střele, která putovala někam do Kněževse, se přece jen dočkal a v 87 minutě dokonal kýžený hattrick.

 Co ještě dodat k tomuto utkání? Nerad bych vynášel nějaké optimistické soudy, neboť je mi známo, že naši chlapci dokážou opravdové zázraky a stejně jako dokáží přehrát hezkým kombinačním fotbalem leadra tabulky, umějí i klopýtnout se soupeřem, který honí fotbalisty po přilehlých polích ještě 15 minutem před začátkem utkání. takže věřmě, že to nebyl ze strany našich pánů kopálistů náhodný výstřel, ale třeba začátek nějaké hezké série. T. Lučan