Sestava: Kalivoda - Holoubek, Krása, Kolský, Štechmiler - Kubát, Kubín, Frey, Zbudil - Pichl Mikeš

Střídání: 55.min Hlůže J. za Kubáta

Branky: Štechmiler, Pichl, vlastní

    K zápasu v Letech jsme odjížděli s jednoznačně tříbodovými ambicemi a reparátu za nepovedené utkání s Dobříčí. To, co předvedli naši borci v první půli se nedá nazvat jinak než fotbalovou apokalypsou. Do našich neurovnaných řad bušil konsolidovaný soupeř jednotlivými výpady, které jsme mu umožňovali svou nedbalou rozehrávkou, kdy nakopávané přihrávky od krajních obránců nacházely koncentrovanou obranu soupeře. Střední záloha byla naprosto bezradná a na střed obrany se řítili soupeřovi rtuťovití útočníci silou tatarských nájezdníků. Přesto všechno, jsme přestáli úvodní šance soupeře, byť je hasila stoperská dvojice jen za cenu nejvyššího úsilí. Až ve 25 minutě udeřilo. Soupeř rozehrál přízemní roh a z přihrávky směřující na penaltu se soupeř nemýlil 1 - 0! Kdo by čekal, že se naši probudí a zvýšeným úsilím zkusí vyrovnat, velmi se popletl. Ve 33 minutě se soupeři nabídl z cca 28,7 m trestný kop, který po zahrání podivnou střelou skončil k překvapení všech v naší síti. 2 - 0 !!  pak jsme se pokusili vyrušit ze siesty soupeřovu obranu v čele s exhibujícím brankářem a ve 35 min jen těsně minul P. Frey tyč brány. Ve 40 min se ocitl v šanci Mikeš, ale opět nemířil přesně. Když jsme se zvolna smiřovali s dvoubrankovou prohrou v poločase, přišla třetí rána, kterou jsme opět naservírovali soupeři jako na míšeňském porcelánu a špatnou komunikací mezi golmanem a stoperem, jsme umožnili soupeři potřetí skórovat. 3 - 0 !!!

    Do druhé půle jsme vstoupili se snahou pokusit se o návrat do zápasu a hned v 47 minutě se nám to povedlo, když si soupeř neporozuměl v rozehrávce a vstřelil si vlastní branku. 3 - 1 ! Poté jsme se snažili o zvrat, na hráčích byla oprati první půli viditelná snaha, ovšem hezký fotbal to nepřinášelo, naopak jsme stále kazili přihrávky a umožňovali soupeři vysílat breaky směrem k naší svatyni. V 69 minutě se však po několika pěkných centrech a zahrávání série TK zjevil před brankou soupeře J. Štechmiler a přiblížil naději alespoň na remízu. 3 - 2 !! Pak už to bylo buď anebo, přesto je ctí našich hráčů, že to nevzdali, a když byl střídající J. Hlůže při průniku vápnem nemilosrdně sražen na zem, následoval penalta, s jejíž exekucí neměl F. Pichl sebemenší problém.

    Jak vyhodnotit toto utkání ? Lze jej rozdělit na dvě poloviny, za tu první by si naši kopálisté zasloužili minimálně víkendovou brigádu na dobrovízských polích bez nároku na honorář. Za tu druhou bych jim byl ochoten jeden den slevit. Ale vážně. Přístup k utkání nebyl jistě z jejich strany správný a sami jistě vědí, že s tímto nelze bojovat o body v žádné soutěži na světě, natož usilovat o postup do okresního přeboru. Myslím, že s tím, co hráči předvedli by nesvedl nic ani slavný Mourinho, tudíž by páni kluci nejlépe odčinili své selhání v příštím zápase a to nejlépe třemi body. Víte o body jde vždy až v první řadě, pokud se ovšem nezadaří a hráči nechají na hřišti srdce, nikdo jim neřekne půl slova ( viz, loňské utkání v Rudné ). Pokud ovšem zápas pouze odchodí, jak se stalo včera v první půli, nemůžou čekat nic víc, než jen kritická slova na jejich adresu. A to, že se hrálo na čem se hrálo a pískal, kdo pískal, a že míč nebyl nafouklý a ... . Takže pánové 11.9 2010 máte nárok na reparát a je jen na Vás, jak s ním naložíte, my tu budeme a znovu budeme fandit, T. Lučan