Naše mužstvo se jako již tradičně účastnilo Memoriálu J. Burgra ve velkém Přítočně. Do sobotního programu nám los určil domácí oddíl, který letos pojal tuto akci jako oslavu osmdesáti let od založení. Po zdolání domácího celku poměrem 6:0 jsme ve finále porazili nováčka naší soutěže Červený Újezd poměrem 2:0!

Naše nově rodící se mužstvo pod vedením nového trenéra pana Hladíka se vytáhlo a domácím borcům oslavy zkazilo. Nastřílelo jim totiž šest branek. V zápase bylo představeno několik nových tváří, které se v našem dresu velmi dobře uvedly. Zvláště duo útočníků, které dohromady nastřílelo pět branek.

Pořadatelé turnaje dali po šesté brance v domácí síti pokyn rozhodčím, a ti po dvaatřiceti minutách druhého poločasu ukončili zápas. V neděli nás tedy čekalo finále.

Velké Přítočno - Sokol Dobrovíz 0:6 (0:2)

Sestava: Kalivoda - Hlůže Z., Krása, Pokorný, Kubín - Palla, Frey, Šafránek, Kubát - Pichl, Mikeš

Střídali: Vosáhlo, Votava, Hlůže J., Novák D.

Branky: Mikeš 3x, Pichl 2x, Votava

Po výborném sobotním výkonu jsme se sami pasovali do role favorita turnaje, čemuž začátek finále napovídal. Po začátečním oťukávání jsme se ujali vedení po dobře zahraném rohovém kopu a výborném zakončení nové posily Mikeše, který dal svůj čtvrtý gól na turnaji. Poté se hra vyrovnala, šance se střídaly na obou stranách, ovšem ty naše byly z kategorie vyložených. Staral se o ně především další nový hráč Pichl. Bohužel v několika vyložených příležitostech selhal.

Po obrátce stran jsme přepustili taktovku soupeři, koledovali si o vyrovnání a spoléhali se na náhodné breaky. Naštěstí obrana v čele s výborným brankařem Kalivodou odolala, nebo soupeř nezakončil přesně. Každopádně se pár okamžiků před koncem po pěkné akci a přihrávce střídajícího D. Nováka  do prázdné branky konečně trefil Pichl a rozhodl o vítězi celého turnaje.

Červený Újezd - Sokol Dobrovíz 0:2 (0:1)

Sestava: Kalivoda - Vosáhlo, Hlůže Z., Krása, Zbudil - Kubát, Frey, Šafránek, Votava - Pichl, Mikeš

Střídali: Hlůže J., Novák D., Krupička Luk.

Branky: Mikeš, Pichl

Na závěr nelze ještě opomenout vyhlášení individuálních cen, které jsme zcela opanovali. Nejlepšího střelce turnaje nakonec uhájil náš nový hráč Mikeš (4) před svým kolegou Pichlem (3) a cenu pro nejužitečnějšího hráče získal Šafránek. 

O turnaji si můžete též přečíst na webu Kladenského deníku. Pro zobrazení klikněte ZDE