K derbyzápasu s Béčkem Tuchoměřic jsme nastoupili silně motivovaní odčinit nepříliš povedené představení s tímto soupeřem na podzim, kdy jsme neuspěli a odjížděli z hřiště v Tuchoměřicích s prázdnou.

     Snad přílišná nervozita, či nerozehranost kapitána P. Krásy, který se vrátil po dvouzápasové disciplinární pauze, mohla poslat soupeře již v 8 minutě do vedení, kdy Pavel neodhadl správně vysoký míč a soupeřův útočník se řítil sám na M. Kalivodu, který vyběhnul a znervóznil ho natolik, že minul.  Naši se však ihned vzpamatovali a hned v 10 min po TK se ve skluzu těsně minul T. Kolský. Ve 12 min při zahrávání rohu napravil P. Krása svou minelu a skvělou prací v malém vápně natolik zaměstnal a zdezorientoval soupeřovu obranu, že si kapitán hostí vstřelil vlastní gól  1 – 0!! Pak jsme zahrozili ve 26 min, kdy brankář Tuchoměřic podběhl vysoký míč, který na něj vyslal P. Krása a skvěle dobíhající T. Kolský se nemýlil  2 -  0 !!! Pak jsme různě ostřelovali soupeřovu branku, ale za zmínku stojí snad jen střela Balouše mimo. V 38 min vyrobil J. Kubát penaltu, kterou však výborný M. Kalivoda kryl.

     Druhý poločas se z naší strany podobal festivalu různých střel a pološancí, kdy jsme nebyli několikrát schopni trefit ani prázdnou branku až v 89 min vystřelil s chutí hrající Tyxa těsně vedle a za necelou minutu pečetil výsledek na 3 – 0 J. Mutl.

     Nevím, čím je způsobeno to, že při zápasech s papírově o dost slabšími soupeři se nám herně takhle nedaří. Mluvil jsem o tom s kapitánem P. Krásou a řekl mi, že do hlavy nikomu nevidí, ovšem je možné, že tam jisté podcenění bylo. Já si myslím, že velké mužstvo s velkými hráči by mělo mít herní tvář a tu v 90 % vnutit soupeři, zvláště když je jeho kvalita někde jinde. Proto se ptám, jestli máme mužstvo bez „ tváře „ či ji jen schováváme a šetříme na těžší a v uvozovkách významnější zápasy. Já bych byl jednoznačně pro, aby ji hráči ukázali co nejdříve, protože by se také mohlo přihodit, že ji jednoho krásného dne nebude komu ukazovat…. T. Lučan

Sestava: Kalivoda – Kolský, Kolařík, Krása, Hlůže – Kubát, Šafránek, Frey, Votava – Janák, Balouš

Branky: Kolský, Mutl, vlastní

Střídání: Mutl za Janáka

               Tyxa za Votavu

               Štechmiler za Hlůžeho

 Trenéři: Vacovský, Rákos