Sestava: Kalivoda - Hlůže J., Hlůže Z., Novák D., Štechmiler - Kubát, Frey, Šafr, Zbudil - Pichl, Kříž

Připraveni: Rákos, Holoubek

Branky: Pichl 2x, Frey, Kříž, Zbudil

Rozhodčí: Sluka

… k zatím nejtěžší prověrce našich schopností v jarní části soutěže byl velmi těžký zápas se Středokluky. Těžký byl zejména v tom, že šlo o derby, byla potřeba navázat na předchozí výkony a výsledky a v neposlední řadě jsou Středokluky jsou těžkým soupeřem  pro svůj konsolidovaný herní projev a disciplínu, kterou ostatně prezentovali i v zápase s námi. O to těžší práce čekala kluky díky indispozici dvou velikých opor obrany. T. Kolský se zotavuje po operaci na plosce nohy a přejme mu brzké uzdravení. Dalším těžkým zásahem je zranění kapitána P.Krásy při paintballovém souboji s nepřítelem. Nevím sice, jestli Pavel zneškodnil všechny své soupeře, víme však jistě, že se poranil a to tak, že nebyl schopen odehrát zápas. I jemu přejme brzké uzdravení a příště více štěstí při hraní na vojáky.

   Do zápasu jsme vstoupili přímo snově, když ve 4´vybídl ke skórování F. Pichla M. Kříž  1-0 ! Hned za deset minut jsme dostali příležitost zahrávat TK z hranice velkého vápna po faulu na M. Šafra a exekutor P. Frey jej bezpečně proměnil do horního růžku soupeřovy brány 2 – 0 !! Mezi 22´- 27´přišly velké chvíle J. Kubáta, který se pokoušel prosadit ze všech možných pozic a všemi možnými způsoby, ovšem selhal a tak se šlo do kabin s dvougólovým účtem.

    Ihned po návratu z poločasové přestávky jsme řádně zatopili pod fotbalový kotel a po nádherné souhře Šafr – Kříž posledně jmenovaný vybídl naprosto nezištnou přihrávkou F. Pichla k rozšíření gólového účtu  3- 0!!!  V 50´se prosadil M. Kříž, když  hlavou nedal šanci jinak výtečnému golmanovi hostí 4-0 !!!! Poté se ještě ocitl před brankou úplně osamocený Kubát, ale tomu nebylo souzeno se zapsat mezi střelce. Chvíli nato, prováděl Frey exekuci TK , ovšem pokus podobný tomu z první půle zastavilo břevno.

     Zhruba od 55 minuty naši výrazně ubrali na tempu a soupeř se zvolna dostával do šancí, které si vynucoval svou důsledností a v 58´jsme byli potrestáni za laxní přistoupení k soupeři a nedůslednost při bránění rohu snížením na 4 – 1. Téměř ihned po rozehrání přehodil vyběhnuvšího brankáře hostí R. Zbudil a zase jsme vedli o 4 góly 5 – 1 !!!!!  Poté se zápas již dohrával a nic na tom nezměnila ani druhá branka soupeře v 83´opět po rohu na 5-2.

   Závěrem bych chtěl dodat, že přestože jsme zápas odehráli ve velmi improvizované sestavě, byl jednoznačně v naší režii a pokud by se daly vytýkat chyby, tak snad jen drobnosti, nikoliv však chyby zásadního charakteru, které by měly vliv na celkový výsledek či obraz hry. Je vidět rukopis trenérů Hladíka a Rákose, kdy je naše mužstvo schopno jednoznačně vnutit svůj styl hry soupeři, držet se jej a trpělivě dodržovat stanovené pokyny trenérů. Hra je dokonale seřízena a je poznat, že každý hráč má přesně stanovené úkoly, ale že je též dodržuje. T. Lučan

Statistika : RK 8/5, Fauly 8/22, Offside 6/1, Střely na branku 8/3, Střely mimo 8/4, ŽK 1/3, ČK 0/0

Hodnocení hráčů: Kalivoda 7 – Štechmiler7, Novák 8, Hlůže Z. 7, Hlůže J.7  - Zbudil 7, Šafr 7,  Frey 8,Kubát 7 – Pichl 8, Kříž 8