Sestava: Pavelka - Holoubek, Krása, Kolský, Štechmiler - Kubát, Šafránek, Frey, Zbudil - Pichl Mikeš

Střídání: 68. min Kubín za Freye

Branky: Pichl 2x

   Dobrý den vážení sportovní příznivci, tak nám to zase začalo! Konečně skončila letní pauza a začala soutěž, do které v této sezoně vstupujeme s očekáváním a nemalými ambicemi. Letní průvan v kádru se tentokrát netýkal jen odchodů, jak jsme byli řadu let zvyklí, ale zejména příchodů, které má na svědomí nová trenérská akvizice, která přišla do našeho klubu naplnit tužbu fanoušků i funkcionářů po hezkém atraktivním fotbalu, s nímž by ruku v ruce měly přijít i výsledky.

   Utkání se Zbuzanskými se vyznačují velikým nasazením a vyšší fotbalovou kvalitou, kterou opírají oba teamy o technické hráče v záloze a nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Naši začali velmi svižně a zejména oba nováčci, kteří se ujali rolí útočníků, se činili. V 10 min se řítil po výborné Holoubkově kolmici na gólmana Kubát, ovšem v těžké pozici netrefil ideálně, v 15 min po příhře Šafránka opět zprava míjí pichl. Ve 22 min jsme si konečně mohli zakřičet gól, ovšem nepřesný asistent sudího zamával praporkem a kvůli ofsajdu se jen rozehrávalo od branky soupeře, když se prosadil Pichl. Další šanci v 26 min zazdil agilní Štechmiler, kterému olízla ofinku lišácká střela z TK Freye. O 5 min později se řítil na branku Pichl, ale nastřelil jen gólmana hostí. V 39 min se nám vymstila odvážná útočná hra, když Holoubek nastřelil z 5 metrů soupeřova obránce a z odraženého balonu, kterého se zmocnil soupeř, se vyvinul nebezpečný break, který domácí bezpečně proměnili   1 - 0 !!. Těžká sprcha pro náš team, který byl jednoznačně lepší. Přesto ještě do přestávky mohl skórovat Kubát, jenže těsně minul.

    Do druhé půle jsme nastoupili v mírném útlumu, čehož soupeř zhusta využíval k přečíslování naší skvělé obrany, ale tento mírný tlak jsme zvládli a od nějaké 60 minuty jsme zcela ovládli hřiště a jednoznačně určovali tempo hry. Naší snahu korunoval v 60 minutě Pichl, který si pohrál s obranou soupeře a po samostatném úniku neomylně zavěsil 1 - 1 !!! Pak jsme svého soka přikovali na jeho polovinu a ve snaze rozhodnout tento velmi důležitý úvod soutěže pro sebe, pálil ze všech možných i nemožných pozic. Soupeř taktizoval, zdržoval, zakopával míče... Když už jsme se loučili s vidinou tří bodů, naservíroval těžký balon do ohně Štechmiler a k odraženému míči se probojoval opět neúnavný Pichl a poslal nás do fotbalového ráje 1 - 2 !!!! Soupeř sice ještě po rozehrání zkoušel ohrozit naší branku, ale to byla jen labutí píseň za jeho pasivní hru ve druhé půli, kdy se soustředil jen na hlídání náskoku a pak i remízy.

    Nechci na tomto místě vyzdvihovat individuality, ačkoliv by se zcela určitě našly výkony, které stály za pozornost. Je potřeba pochválit celý team, protože tohle bylo vítězství všech na hřišti i na lavičce společně. Jen tak dál.

    Pokud se můžu dopustit názoru, jsme přesvědčen, že se začíná ukazovat trenérský rukopis p. Hladíka, který jistě bude chtít mužstvu nasadit herní podobu útočného fotbalu se zdravou agresivitou na všech postech. Nejcennější na tomto vítězství je poznatek, že přestože jsme byli lepší a fotbalovější než soupeř a dlouho se nám nedařilo vstřelit gól, nikdo z hráčů to nezabalil a stále bojovali. V tomto vidím proměnu teamu jako zásadní, protože takových utkání nás čeká ještě spousta a ne vždy se bude dařit, ovšem vzdát se bez pokusu o zvrat je jen zbabělost a tu jsem v sobotu u nikoho neviděl. Jsme na počátku další etapy budování fotbalového teamu v Dobrovízi a já přeji všem zúčastněným, ať se jim daří a hlavně podaří své dílo dovést do zdárného konce.