Novým trenérem A mužstva Sokola Dobrovíz byl jmenován Josef Kučera. Přinášíme vám s ním rozhovor

Ahoj Pepo, pověz nám něco o sobě. Ať už něco málo z osobního života, tak i z toho trenérského. Představ se našim fanouškům J

Dobrý den, ahoj, jsem rodilý Unhošťák, který se přiženil při fotbalovém působení do Hostouně.

První trenérská štace byla společně s Martinem Šimáčkem u unhošťského dorostu v krajském přeboru, následovaly 3 roky u hostouňského béčka, 3 roky v Unhošti a teď třetím rokem trénuji s Markem Novobilským SK Kladno ročník 2008 v žákovské lize.

Jak jsi se dostal k dobrovízskému kormidlu?

"Námluvy" se sportovním manažerem A mužstva probíhaly cca 2 roky :) Na spoustě dětských párty, pingpongových turnajích, zábavách atd.

Jak tento krok přijala tvá rodina, jak známo oblečená do zelenobíleho?

No Ivany radostí do stropu neskákaly, to si musíme přiznat. Manželka naznačila obavu, abych nezačal snad pít (obava je po pár Starých gardách a dobrovízkých pohárech rozplynuta) a tchýně přidala pár životních mouder.

Trenérem Dobrovíze jsi už pár týdnů. Jak v současné době hodnotíš kádr „A“ mužstva?

K mému působení tady pomohla i koronapauza, během které jsem mohl s mužstvem absolvovat několik tréninků a nakouknout do kabiny. Při tom jsem si potvrdil, že tu je nesmírně talentovaný kádr, co chce trénovat. Bohužel jeho šíře není velká, zvlášť teď, když se nám zranil Honza Votava.

Prozraď nám věci, které tě nejvíce překvapily. Jak v pozitivním, tak negativním slova smyslu.

Plus mínus jsem tušil do čeho jdu. Jsem nostalgický typ, mám rád když to na fotbalovém hřišti žije. Ať už díky fotbalu na plátně, staré gardě nebo harmonice.

S jakými cíli jsi do Dobrovíze přišel?

Vzal jsem si za své cíle, které mi předložilo vedení klubu. Kvalitně trénovat, vyvarovat se zápasovým excesům, bavit lidi útočným fotbalem.   

Nech nás nakouknout do kabiny J Kdo je jejím šéfem, kdo šaškem, manekýnem nebo nemluvou....

Při mé absenci řeším tréninkové věci s Deny Novákem. Šaškem kabiny na whatsappu je Přemek Bouška, má na to ještě věk a i frky. Železným mužem mužstva je Tomáš Lev, ten hraje totiž většinu zápasů s různými zraněními. Nemluva kabiny se těžko vyhlašuje, Pepa Vosáhlo a Elvis co jsem tu, ještě nepromluvili. 

Chodíš hrát i za starou gardu. Jak hodnotíš tento tým? Na jaře se nám výsledkově moc nedařilo....

Když mám čas rád přijdu, parta tu je výborná. Zápasy 11x11 jsou už složité, i když to při prvním pohledu na mě nevypadá, tak jsem ztratil fyzičku. Tréninky na čtvrtku hřiště mě ale stále baví.

Jsi známý jako velký Slávistá. To zrovna prožíváš šťastné období J Jak hodnotíš trenéra Trpišovského? Je on tvým trenérským vzorem?

No o tomhle slavistickém období jsem ani nesnil. Užívám si to moc! Diskuze, analýzy, podcasty všechno to sjíždím :) Trenéra Trpišovského sleduji s obdivem, ale rozestavení 4-1-4-1 jsem zkoušel už před jeho příchodem do Slavie v Hostouni, Tomáše Součka tam hrával Martin Seidl :)

Na závěr...co by sis do fotbalové sezóny 20/21 přál? Jaké jméno bys rád viděl v červenobílém dresu? A nechám na tobě, jestli to vztáhneš na Dobrovíz nebo na Slavii J

Do sezóny 20/21 bych si přál, aby fotbal bavil stále tolik jako teď mé dva syny, aby se nám podařilo v Dobrovízi udělat úspěch a Slavii se dařilo jako minulý rok (titul, LM).

Co se posil týče, tak by se mi ve Slavii líbil, jak médii proskočil údajný slavistický interest, Vladimír Darida. 

Děkuji za rozhovor a ať se NÁM daří J