1) V červeno-bílém dresu Sokola Dobrovíz působili hráčsky i funkcionářsky Tvůj děda, strejďánek i táta. V Tvé osobě pokračuje dynastie Nováků dál. Cítíš za to zodpovědnost?

 Zdravím všechny čtenáře Sokola Dobrovíz. Je to tak. Všichni zmínění Nováci měli určitě na historii Sokola velký vliv. Proto bylo otázkou času, kdy dres obleču i já. Doufám v to, že dobré fotbalové jméno naší rodiny nezkazím a budu v tom pokračovat dál. 

2) Co po Tvém přestupu do Dobrovíze očekáváš ?  Jsi zatím spokojený ? Změnil bys něco ?

Zatím moc spokojený nejsem. Podle mě je potřeba zapracovat na pravidelné docházce na tréninky, rozšíření realizačního týmu a kvalitních výkonech. Očekávám od kluků dobrý přístup a správnou partu a díky tomu všemu postup do 1.B třídy. (A také proto, aby pan Dolejš mohl splnit svoji část sázky.)

 

3) Nelze si nevšimnout Tvých trenérských ambicí. Je Tvým vzorem např. Jirka Luňák z Okresního přeboru jakožto hrající trenér ? 

Samozřejmě je pan Luňák mnohem zkušenější než já.Na to, co on předváděl v Okresním přeboru, mu zatím nesahám ani po kotníky. 

 

4) Jak se připravuješ na další sezónu? Jak trávíš svůj čas v karanténě ?

Jako jeden z mála nejsem pracovně nijak omezený. Mám fyzicky náročnou práci a udržuji se v kondici při procházkách nebo běhu s mým psem Barnym. Aktuálně je zpřístupněné tenisové hřiště, a tak si s kamarády občas chodíme zahrát Wimbledon.

 

5) Co říkáš na předčasné ukončení fotbalových soutěží? Pro některé týmy, např. Tvůj oblíbený FC Liverpool, by byla anulace strašně nespravedlivá.

Vzhledem k našemu umístění v tabulce není předčasné ukončení taková tragédie jako kdybychom byli na prvním místě, ale mrzí mě to a fotbal mi samozřejmě chybí. Nedovedu si představit, co budu jednou dělat, až budu nucený ukončit fotbalovou kariéru. Co se týče Liverpoolu, věřím v to, že v Anglii se soutěž dohraje a my po 30ti letech zvedneme ušatý pohár nad hlavu.


 

Pěkně ti děkuji za tvoje otázky a všem přeji ať se jim i při nouzovém stavu dobře daří. Brzy na viděnou na hřišti.