1) Už málokdo pamatuje, jak dlouho působíš v dresu Sokola Dobrovíz ... Připomeň nám Tvoje začátky. Kdo byli tenkrát Tvými spoluhráči?

Krásný den všem čtenářům, je to až k neuvěření, ale mé mladé kosti sebou začaly mlátit o zem v Dobrovízi již v roce 2004, resp. 2005, kdy jsem jen tak trénoval na Přední Kopanině při aktuální absenci druhého gólmana. Tehdy mi Tomáš Cigánek doporučil, že právě Sokol Dobrovíz shání muže v rukavicích a já neváhal ani chvilku a přestoupil z mého mateřského klubu TJ Spartak Lipník, kde jsem si zachytal top své "kariéry" a to byla DIVIZE.
Nastoupil jsem jako nejmladší ucho a připojil se k takovým "hráčům" jako nestárnoucí Jirka Rákos, Aleš Šafránek, Jarda Štechmiler, Tomáš Kolský, Láďa Holoubek, Jirka Kubát, atleta Tomáše Kubína, nelze zapomenou ani na éru pražských es Pavla Freye, Tondu Mikeše, Romana Zbudila či historického střelce Fandu Pichla.

2) Co říkáš na nynější kádr? Kde jsou naše slabiny a čím soupeře přehráváme?

Pokud bychom se bavili konkrétně o nynějším kádru, měla by se trochu srovnat obranná linie. Možná se tomu tak děje nebo mělo dít právě v posledních přípravných utkáních, které se bohužel nemohly odehrát. Ale jsou zde důležité posty jako např. stoper (kterého mimo jiné dlouhá léta výborně zastával další z ikon hráčů Dobrovíze a to Pavel Krása), která nám nejsou zcela nakloněna a musíme se potýkat se zraněními, vysokým pracovním vytížením a jinými okolnostmi hráčů, které nám neumožňují tuto důležitou "lajnu" vyladit. A čím soupeře přehráváme? Možná kombinacemi, možná přesností, ale zcela určitě tím, že dáme o gól víc než soupeř.

3) Náš tým v probíhající sezóně dostal nejméně gólů. Jak se ti chytá za současnou obranou?

Tak vidíš, stěžuju si tady na nekonsolidovanou obranu a přitom máme nejlepší statistiky, to jsem ani nevěděl, asi jsem hodně chyběl. Je pravdou, že stálice naší obranné linie jsou skvělými hráči a jsou doplněni hráči z jiných postů, ale i tito si plní své obranné povinnosti na jedničku.

4) Už jsi s Dobrovízí zažil dost soustředění. Jak hodnotíš to letošní?

Na letošní soustředění jsem sice dorazil kvůli pracovním povinnostem o den později, ale i tak mohu porovnat letošní soustředění s těmi předchozími. Rozdíl byl samozřejmě v celkovém počtu naběhaných kilometrů, který byl letos minimální. To je dle mého názoru způsobeno mladým věkem aktuálních hráčů, kteří měli dostatečně naběháno ještě před soustředěním. Dalším "novým" prvkem na soustředění byl posilovací kruhový trénink, kterého jsem se bohužel nestihl zúčastnit, ale nasazení jednotlivých hráčů bylo z dostupných videí neuvěřitelné. Jinak samozřejmě soustředění hodnotím za velice úspěšné a zázemí ve žlutickém penzionu Harmonie za naprosto stmelující, děkujeme manželům Civínovým.

5) Jaký máš názor na současnou situaci s pandemií koronaviru? Ovlivnilo to teď nějak Tvůj profesní život?

Určitě to nějakým způsobem změnilo můj každodenní pracovní režim, ale úkoly musíme plnit stále a provoz musí běžet a proto se v zaměstnání v tuto dobu střídáme a máme tzv. směnný provoz 50:50 (práce z domu), aby se potkávalo méně lidí, než obvykle.
Vím, že situace kolem COVID-19 způsobila spoustě hráčů, a nejen jim, nemalé potíže a to jak v soukromém, tak v pracovním životě. Proto všem přeji v tuto dobu ještě více zdraví, síly a energie než kdykoliv dřív a držme se, protože "spolutozvladnem".